© Inspiration World ®

 

© World Guide ®
Успех ✔ Щастие
Интересни #идейки
Полезни съвети
Бизнес идейки
Натурална козметика
#Trendy #Мода
Контакт



Бизнес идейки / Интересни

17 Март 11, 09:49 / Автор: Юлия
Детски играчки, създадени с ръчичките на самите деца

 

 

Един познат, отдавна пристигнал от щатите, разказа нещо много интересно. Магазините, в които дечицата участват в процеса за производство на играчки, донася голяма радост и възторг на децата.
В големите супермаркети има отдели за деца "Направи си приятелче сам". При входа има раздел с голяма кутия с "кожички" на бъдещите играчки - мишлета, мечета, зайчета, гноми и друга живинка. Струват от 5-10 долара. Детето си избира харесалата му играчка и отива към следващия стенд.

Там има машина, пълнеща "кожичката" със синтепон. Управлява тази машина приветливо младо момиче. 

По-натам следва стенд, на който се предлага да изберете глас за своя бъдещ приятел. Това могат да са звуци, които издава самото животно (квакане, хъркане и т.н), така и всевъзможни фрази (от обикновени приветствия, до кратки стихотворения). Устройството грижливо се слага в лапичката на играчката, и детето отива към следващия отдел.

Следва най-трогателната процедура. На децата се раздават малки стъклени сърчица, които те трябва да стоплят със своите ръчички и дихание. След това "оживеното" сърчице се слага в играчката и тя се зашива. Това е всичко, приятелчето на детето е готово.

Остава само да се облече играчката. Наблизо има стендове с огромно множество дрешки от всички цветове, фасони и размери. Много дрешки с  украси от разлигчни националности.

 Това е всичко. Пълноцената играчка е готова. Всичкото това удоволствие излиза около 20 лева.

 Та така. Защо да не се организира подобна радост за дечицата и у нас? Мисля, че ще има търсене. Трябва само да се разберем с фабрики (или шивашки цехове) за производство на играчки и дрешки. Няма да е много скъпо, мисля. Още повече, че в условия на криза малките производители се наемат и за малка поръчка. Сърчицата може и да се правят самостоятелно от пластмаса. А за гласчето на играчката е малко по-сложно. Може да се потърсят местни майстори, или да се поръча партия от Китай (но от там няма нужда да се поръчва много, а и е желателно да имате свой човек в Китай). Но мисля, че това е решаемо, все пак се у нас се правят музикални картички.


3.5348