© Inspiration World ®

 

© World Guide ®
Успех ✔ Щастие
Интересни #идейки
Полезни съвети
Бизнес идейки
Натурална козметика
#Trendy #Мода
Контакт



Бизнес идейки / Интересни

28 Март 11, 10:40
Как да работим малко и да получаваме много?

Конкретния пример (един от милиони възможни) е по-долу, в края на статията . Но преди това неголямо въведение за това, по-добре да разберем, в какво се състои проблема и къде е решението.  За това прочетете всичко до края, но от начало! Идеята е представена от списание «Аз искам собствен бизнес». 

И така, къде е проблема? Проблема е в шаблоните!  На хората им налагат шаблони, които утвърждават, че трябва много да работят и малко да получават. При това, шаблоните са толкова трудни, че граничат със зомбиране.  Всичко това довежда до това, че много хора искат много и трудно да работят и да получават или добра заплата, или да създадат малък бизнес, където трябва да работиш за десетима, а да получаваш за двама. Това се смята за нормално, но никой не може да обясни защо! Защо това е нормално?

И какво излиза накрая? В края на краищата имаме много свръхмалки предприятия, където се трудят по 1-3 човека без отпуска и неразвика икономика като цяло. Наистина ли мислите, че бизнеса е сложно и трудно да се управлява? Че големия бизнес ще създаде своя своя собственик напълно? Нека да разгледаме реални примери.

Колко работи малкият предприемател? Обикновено много. Практически без почивка и отпуска. И печели при това няколко хиляди на месец. Има хора, които печелят милиони. Работят ли те 1000 пъти повече? Възможно ли е това? Количеството на работа ли донася доход? Или може би все пак качеството на мислене!?

Всички сигурно познавават легендарния Ричард Бренсон, собственика на мултикомпанията  Virgin. Та този Бренсон има десетки предприятия, които владее. В кой именно собствен бизнес той работи много? Помислете за това! Той притежава няколко десятка успешни бизнеса, много от които е създал, други е купил. Но в кое конкретно той може много да работи? Няколко негови дейности се вписват в шаблона за предприемачество? Точни ли са те? На етап израстване, когато всичко започва от нулата, може да има много проблеми, но това е само докато тръгне първия паричен поток към банката и качеството на мислене се развие достатъчно добре, че да се работи малко и да се печели много.

Веднъж написах статия, как да печелите много-много пари. Тя прекалено много противоречеше на общественото мнение! Е добре. Днес ще напиша една по-проста идея. Нека там да трябва да се работи малко повече и малко по-малко да се печели. Но все пак това е много по-качествен бизнес от повечето съществуващи.

 

Как да печелиш много и да работиш малко?

Вие знаете, къде се крие проблемът на всички предприятия, които умират? Това винаги е тъжно, когато много труд и хубави идеи се провалят. За щастие, винаги могат да се направят изводи и да се започне отново (лично аз съм се разорявал два пъти). Та така. Знаете ли къде е проблема? Малко продажби! Ако продажбите са достатъчно, всичко ще е наред.

Колкото и да е гениален, частния стоматолог или композитор или който и да било друг, обществото може да остане и без неговия превъзходен талант, ако продуктът на таланта не е добре изведен на пазара. Идеите са вижни, производството е важно. Но без продажби всичко това е мъртво. Именно тук най-слабото място за повечето предприемачи е именно с това си струва да се заемат. Трябва да се оказват максимално полезни услуги за обществото. Това донася максимални доходи. За да има работника заплата, собственика печалба, потребителя продукт, а държавата налогови начисления – са необходими продажби.

Какво именно и как да се прави. Накратко, трябва да се намери добър и полезен продукт, който се продава лошо по някакви причини. След това трябва да се намери потребитей, който не знае или има невярна представа за продукта. А след това трябва да се продаде. Няма да ви се наложи да произвеждае, доставяте, взимате офиси под наем и да се занимавате с други главоболия на начинаещия предприемател. Само трябва всичко да се разбере правилно и да се направи.

А сега по-конкретно (ето тук вие можете да подберете някакъв продукт по свой вкус, цвят и мащаб). За да не стигате далеч, да вземем издателствата.  Излиза, че  да се печатат много тиражи (и не само СМИ, но почти всякаква полиграфия) и да се доставя да по-отдалечени градчета е по-евтино, отколкото да се печата направо там. При това всичко може да се направи и по-евтино, ако се печата във Финландия, Китай и др. страни (бъдете бдителни, възможни са разходи на митницата). Ако се заемете с този въпрос сериозно, ще може да намерите най-евтиния печат със същото качество.

Какво правим? Разбираме се с най-добрата типография (по съотношение цена/качество) за това, какво да предоставяте на клиентите. За това вие ще получавате процент от продажбите. След това се уговаряте с транспортните компании, за да се разберете за срокове и цени. И това е всичко! Сега имате продукт. Не ви трябват нито кредити, нито разходи за бизнес и други трудности.  Продуктът се появява като по вълшебна пръчица в течение на 2-3 дена. Собствени надценки не слагате! Просто получавате процент като внештатен мениджър по продажби.

Сега трябва да намерим клиентела! За това трябва да се свържем със всички печатни СМИ от различни градове и да предложим високо качество на минимална цена. В много региони до сега няма качествен цветен печат във вестниците! Няколко стотици точни телефонни обаждания – и вие ще имате формирана база клиенти. Вие ще я предадете в типография и ще получите регуларен процент от продажбите. Все пак продажбите ще се текат ежемесечно или с друга периодичност, но периодично със сигурност.. А работата не е никак много. Даже ако получавате само 5-10 %, то това ще бъдат десетки хиляди от голяма поръчка (а с малки не си струва да се занимавате).  10 клиента ще дадат регуларен паричен поток за стотици хиляти лева. Своя процент може да получите и като физическо лице, а може да се регистрирате като фирма и да плащате само 6% от дохода. Избирайте на вкус и цвят. Само, много моля, не разпространявайте алкохол, цигари, финансови прамииди и други опасни неща, които обещават радост в живота срещу самия живот или призрачни доходи срещу кръвна печалба. Продавайте продукти, които решават проблеми, и всичко ще е наред.


3.2888