© Inspiration World ®

 

© World Guide ®
Успех ✔ Щастие
Интересни #идейки
Полезни съвети
Бизнес идейки
Натурална козметика
#Trendy #Мода
Контакт



Полезни съвети / Лейди

04 Април 11, 18:03
Как да се справим с проблемната кожа?

Нежната и гладка кожа, без недостатък - това е нещото, което прави всяко момиче безсъмнено неотразимо.
За съжаление, притежателките на проблемна кожа рядко могат да се приближат към идеала - мазен блясък, пъпки, черни точки и разширени пори свеждат опитите им на не.


pic.438754.0.460x462.jpg

Всъщност при грамотен подход напълно може да се направи така, че никой да не забележи, че имате някои сложности с кожата. Какво е нужно за това? Отговор на този въпрос ще ни помогне да намерим лекарят-дерматолог Марина Шарова:

Най-важното, което е необходимо на проблемната кожа, това е всекидневна грижа и внимателното отстраняване на замърсяванията. За да измиете добре кожния секрет, не е необходимо да правите водата по-гореща. Обратното, горещата вода стимулира изработването на мазнина и още повече разширява порите. Най-добре е да си миете лицето с вода със стайна температура, по възможност - с минерална или отстояла, тя повишава тонуса на кожата и подобрява кръвообръщението. Обърнете внимание на това, как бършете лицето си -  трябва нежно да се минава с мека кърпа и в никакъв случай да не се търка.
Най-добре е също така след всяко използване да се мият четчиците, гъбичките и другите прибори за гримиране и дегримиране с мек шампоан или бебешки сапун, иначе, ставайки основа за бактерии, те могат да влошат състоянието на кожата. Често сменяйте кърпите и спалното бельо, през деня избягвайте да се пипате по лицето.

В никакъв случай не използвайте сапун за миене на лицето. Доказано е, че мазните киселини, влизащи в неговия състав, могат да усугубят възпаленията, към които е така склонна мазната кожа. Купете си серия средства за грижа за лицето, която комплексно решава проблемите на мазната кожа. Помнете, че използването на специално подбран комплекс е повече от ефективен, отколкото ползването на продукти от различни линии.
Не злоупотребявайте с маските и скрабовете - не е хубаво да се използват по-често от два пъти в седмицата. От прекомерната употреба те могат да влошат състоянието на кожата, и даже да доведат до развитието на мазна сабореа.
Декоративната козметика избирайте в съответствие с вашия тип кожа, желателно е тя да съдържа специални противовъзпалителни и подсушаващи компоненти.
Използвайте не компактна, а пудра на прах, тя по-добре подхожда за проблемната кожа. Набавете си специален зелен молив, който е предназначен за маскиране на възпаления.

При избора на цветовата гама отдавайте предпочитане на сдържаните оттенъци, яркият грим може само да подчертае недостатъците на кожата. Може да се направи акцент на очите или устните, но при избора на червило е желателно да се спрете на топлите оттенъци, люляковите и виолетови цветове ще направят дефектите още по-забележими.


 
parfumania.bg                   Обувки онлайн
 


3.7253