© Inspiration World ®

 

© World Guide ®
Успех ✔ Щастие
Интересни #идейки
Полезни съвети
Бизнес идейки
Натурална козметика
#Trendy #Мода
Контакт



Полезни съвети / Лейди

04 Април 11, 18:54
Защо не ви върви в любовта

Казват, че от грешките се учим. Няколко пъти спъвайки се в една и съща бананова обелка, ние разбираме, че следва да я махнем от пътя си или да изберем друг път.  Но любовните грешки не винаги подлежат на разшифроване, а причините не лежат на повърхността.
 pic.438914.4.350x452.jpg

Ако постоянно не ни върви - това е неприятно, но има и по-лоши случаи - винаги не ни върви еднакво. В лошото кино на любовта играете една и съща тъжна роля - сменят се само лицата на героите и декорациите.
Такава незавидна участ в психологията  получи името "лош сценарий". За да смените ситуацията, трябва да го "презапишете".

«Мадам Брошкова»

Фамилията ви, разбира се е различна, но това не ви утешава. Количествата жени, които поне веднъж в живота са били оставени, биха стигнали за населението на един немалък остров. Но все пак не всички от тях, попадали веднъж в идиотската история "той си отиде и не обеща да се върне", продължават по същия път. Правят това само тези, които напълно и решително поемат вината за раздялата върху себе си. В млада възраст, когато опита за общуване с мъжете е малък, лесно може да се  предположи, че са ви оставили заради ужасни недостатъци като пъпка на носа или малък бюст. А после, с всяко ново отношение вие влизате със същия този страх, даже ако пъпките са останали далеч в миналото.
Защо? Вие ограничавате своя избор. Предварително настройвайки се за провал, застраховате се - "ако тези, които ми харесват, не искат да бъдат с мен, то тези, на които се харесвам аз, със сигурност няма къде да избягат". Но без взаимност, поклонниците също не искат да остават с вас.

Нов сюжет. Не чакайте милост от природата, вземете я  сами. Запознавайте се с нови хора, ходете на срещи и даже се отказвайте от тях. Колкото сте по-активна, толкова по-бързо ще престанете да се чувствате като пешка в чужда игра. Обадете се на бившите и чуйте тяхната версия на събитията. Не питайте :"Защо ме остави?", а задайте въпрос: "Как мислиш, защо се разделихме?" Намерете хиляди други причини, заради които хората не остават заедно, чуйте за себе си не това, което мислите сами. Пуснете на мобилния си или компютъра  текста "Мен никой никога не ме е оставял и никога няма да остави" и не оставяйте тази настройка, даже когато намерите нова любов.

Изменящия се свят

В спороввте за мъжката и женска полигамност се ражда истината за това, че непостояноството не е полов признак. Но какво да правим, ако мъжките изневери за вас са вече навик? Само дето е трудно да се свикне с тях.
Да се утешаваме с това, че мъжа не може без разнообразие - също не става - достатъчно двойки има, непознати с тази напаст. Колкото и да се стараем за благото на всеобщото щастие и както и да се стремим към съвършеноство, избранника среща тази, която ви е надминала. Често, разбира се, не става ясно с какво точно, понакога даже е удивително - какво толкова е намерил в нея?! Може би, наистина съществува това жестоко разделение на хора, на които изневеряват, и на хора, с които?

Защо? Отношението към "сестрите по пол" най-добре характеризира отношението на жената към себе си. Някакво съперничество е присъщо за всички, но с повтарящи се измени се сблъскват тези, които изначално виждат в другата жена потенциален враг. Независимо, очаквате ли удар в гръб или веднага ги ненавиждате. Влизайки в отношения с мъж, вие не възнамерявате да заемете в сърцето му място на едниствената, а неосъзнано допускате там място и за други.

Нов сюжет. Суровата истина е в това, че вие действително не сте единствената жена на света. Чудесна? Безусловно! Такава като вас няма и никога няма да има? Разбира се! Да се влюбиш в тази уникалност не е толкова сложно. Но не на шега се изплашете да изхабите и минута от живота си в мисли за чуждата привлекателност! Вие си имате своя, неповторима! Поиграйте на играта "Моята лична Червена книга": впишете там най-голямата ценност и редкост - самата себе си. Не се ограничавайте от грижовния поглед, както прави майката в отношение към детето си, не позволявайте да ви обиждат, не допускайте невнимателни постъпки, разстройства и неприятности. Запълнете своя свят със себе си! И скоро с вас и само с вас ще се изпълни и нечий чужд живот.

Безотказната аз
Доброто трябва да е с юмруци, но да се съчетае откритостта с готовността за бой е сложно. Заради него сте готови на всичко и не мислите за това, че искат да ви използват. А когато всичко става  очевидно - не сте в състояние да кажете "не". Навик. Или отсъствие на навик да давате отпор на непорядъчността. Е, разбира се, чувства. Появява се и друга традиция - да се обвинява несъвършеноството на човешката природа, да се любувате на своето различие от другите жени, прагматични и изгубили способността към саможертва. Все пак по този начин те убиват частица от женствеността.

Защо? Между способността да се доверяваш и детската вяра в чудеса има разлика. Вие не искате да се сбогувате със света, където героите отчетливо се делят на положителни и злобари. Но любовните истории в живота не приличат на отношенията на красавиците и принцовете от приказките.

Нов сюжет. Излезте извън рамките на идеала. Разделете недостатъците на мъжете на такива, които няма да пречат на щастието и съвършено неприемливите. Ранжирайте достоинствата - толкова ли е важна симпатичната външност? Може би навика да отговаряте на обажданията  и молбите е по-приятен? Оценете и своето поведение: в кои случаи мъжете не се нуждаят толкова от отзивчивост. Завършете всичко това с редица начини да кажете "не" - решително и меко, с извинения и възмущения, направо или дипломатично. Открийте в себе си другата женственост - изискваща грижа и разбиране. Тя ще привлече в живота ви съвсем различни мъже.

Бягане с препятствия
Инициативата е нещо коварно. Докато не я проявяваш, тя изглежда привлекателен начин да променяш живота си, но не всичко е толкова безупречно. В отношенията на половете изобщо цари шахматната традиция - мъжете започват и побеждават, а женската активност е наказуема. Но понякога се налага и вие да флиртувате с обекта на страстта, и после да го ухажвате, да изглаждате конфликти, едва ли не да организирате срещи и да правите подаръци на обожаемите. Не говорим за темперамента, не позволяващ да седите със скръстени ръце, а за унизителната ситуация, когато и за мъжа не е сладка. Вие си обещавате да не започвате първа, но на хоризонта се появява "ах, какъв!", и е невъзможно да се сдържите. Разбира се - докато вие се правите на горда, свободното място ще заеме друга.
Защо? От пръв поглед може да се влюбите, но също така moжe и да не обикнете. Между тези понятия вие не виждате разлика. Увличайки се, вие лишавате себе си и мъжа до себе си да се опознаете по-добре, за да се определят в чувствата си и двете страни.
Новия сюжет. Да намалите скоростта не значи да задушавате искренните пориви. Пишете писма без да ги изпращате, рисувайте пейзажи на фона на които вие ще сте заедно на сватбено пътешествие, снимайте го с предлога, че трябва да изпробвате фото-камерата, за да го питате сутринта "Как спа?", а вечерта да му разказвате за успехите през деня. Да си направите изводите и да строите нови модели на отношения след тези експерименти ще ви е по-лесно.

Чашата на търпението

Сред познати вие сте известна като човек с ангелски характер. Но тези, които ви желаят  доброто, това положение съвсем не одобряват. Принципа за привличане във вашия случай приема жестока форма. "Трудните" мъже сменят един другиго, сякаш предават един на друг вашите контакти в интернет-съобщество. Но сякаш са ви възпитавали да сте добра за комфорта на тези, които не са запознати с добрите маниери и правила на поведение? Едва ли. Да намирате оправдание за лошото отношение, заядливост и скандално поведение можете дълго време, ако подхождате творчески към въпроса. И това ще минава, понеже има основателна платформа - вашата любов.

Защо? Любовта към човек, обиден на света за своите несполуки и провал, е основана на жалостта. Дълбоко в душата вие се надявате да го "стоплите" с ласка и всеопрощаване, като бездомен пес, хвърлящ се на минувачите с лай. Но дресировката е неблагодарно занимание. За всеки случай, да се оплаквате за честите пристъпи на бяс и предателски ухапвания без предупреждение  ще е малко странно.

Нов сюжет. Отървете се от убеждението, че озлобените се нуждаят от снисходителност. Провокатора не търси спокойствие, а получава удоволствие от шума и избухванията. Не пробутвайте някому измислено щастие, заемете се със своето. Може би и вие мечтаете да смените походката на скромница с гордата стъпка на жена, която не може да остане незабелязана, а в "ярките" мъже търсите компенсация на собствената си нереализираност? Има не малко способи да привлечете внимание, без да нарушавате правилата за приличие и без да създавате неприятности. На път към тези изменения има достатъчно трудности, но вие ли ще се страхувате да ги изтърпите?

Мария Разбаш, психолог от Центъра за позитивной психология А. Свияш:
«Сценарии се пишат още в детството: ние "формираме" сцени на отношенията на родителите си и ги запечатваме на основни позиции. След това, без да осъзнаваме ги копираме. Даже ако се стараем да не повтаряме, често "губим" всичко по познатата схема. Когато жената играе ролята на "жертвата" - тя търси обяснение на своите несполуки в несъвършенствата си, придава свръх важно значение на верността - ограничава свободата на мъжа и се сблъсква със забежките "настрана"; тези, които спорят с природата и не дават на мъжа да прояви активност, избират патологично пасивни партньори, а "грижовните мамчета" не са готови да приемат грижата за себе си. Необходимо е да се "изкарат" тези навици на осъзнато равнище - да  се види, какъв е заложения план и съзнателно да се откажете от него. Новите установки трябва да са приятни: "Аз съм прекрасна и неповторима жена на чудесния си и верен мъж", "Аз не отказвам, просто избирам себе си". Разбира се, следва да помним, че с подсъзнанието не е толкова лесно да се справим, и ако сериозно сте решили да се промените, да правите това е най-добре с помощта на психологически пособия, консултации, тренинги, където това  ще става под контрола на специалисти".

Обувки онлайн  parfumania.bg  


3.0888