© Inspiration World ®

 

© World Guide ®
Успех ✔ Щастие
Интересни #идейки
Полезни съвети
Бизнес идейки
Натурална козметика
#Trendy #Мода
Контакт



Полезни съвети / Лейди

04 Април 11, 20:48
Модерния начин да се запознаете

Според статистиката, всеки собственик на автомобил, живеещ в мегаполис, ежеседмично прекарва около 11 часа в задръствания. В делничен ден по улиците на града възникват 800 задръствания, в които стоят около 1400 коли. Такива колапси продължават средно по 1 час и 26 минути.
Някои през това време слушат музика, други говорят по телефона, трети звънят на някоя радиостанция. Но, може би си струва да използвате драгоценните часове с по-голяма полза за собственото си щастие? Например да завържете романтично запознанство...


pic.438391.0.460x339.jpg

Унилия пейзаж, мърсотията и  агресивния дух на съперничество между водачите, витаещ над пътищата на мегаполиса, съвсем не способства за доброто настроение и още повече за романтични срещи. Въпреки това, лекомислените френски психолози настоятелно съветват да се разсеем за флирт седейки в задръстването. Според тях това е най-действения начин да съхраним нервните си клетки. А пък разсъдителните англичани отиват още по-далеч в своите изисквания и не се ограничават със съвети. Те провеждат изследване, по време на което се изяснява, че два милиона британци вече отдавна общуват по време на затрудненото движение. Освен това, около 150 000 съпружески двойки в тази страна са се запознали именно в такива задръствания!
В интернет вече има уеб-сайтове, предлагащи да се регистрирате в качеството на абонат с номера на колата си, на който шофьора на съседната кола може да изпрати смс с предложение за запознанство. Но всеобщо разпространение това ноу-хау не е получило все още.

Задръстването е по-добро от интернет

Повечето съвременни самотни хора предпочитат да търсят партньори  в сайтове за запознанства. Все пак там може да се измислим хора на определена възраст, дължина на краката, жизнена история и да  запазим тази интрига колкото пожелаем. Но психолозите утвърждават, че запознанството в пътно задръстване може да е също толкова таинствено и ефективно. Все пак освен марката на автомобила ви, условната възраст, цвета на косата, "другаря по нещастие"  нищо не знае за вас. Съседите по задръстване не могат да оценят стилността на ботушите ви, свежестта на дъха, обема на бедрата и умението остроумно да поддържате разговор. Всичко това, а също рода на занятие, тембъра на гласа и семейното положение остават загадка, и най-често, както утвърждават специалисти, това само разгорещява интереса.
При това автомобилните стъкла позволяват да си правите тайни игри на погледи. Вие можете, не издавайки интереса си към харесания човек, да привлечете вниманието му, например, активно напявайки любимата си песен. Или да пуснете тонираното стъкло, за да избършете огледалото, и, случайно срещайки поглед със съседа, мило да се усмихнете.

Въпреки анонимността и интригата на запознанствата в задръстване, има един факт, който не можете да скриете от другите участници в движението. Това е вашия социален статус - вашата кола го издава. Впрочем, това също е плюс. Нито вие, нито харесалия ви човек няма да имате никакви съмнения относно наличността на собствени нефтени скривалища и вили на Лазурния Бряг.
А това изначално ще направи отношенията ви финансово честни (което не винаги става при запознанство в интернет, диско клуб или приятелско събиране).
Също така колата може много да разкаже за характера и емоционалните пристрастия на собственика, което също способства за сближаването. Не сте ли забелязали, че шофьорите на огромните товарни автомобили много по-лесно отстъпват на себеподобни при маневри?  Изследователи утвърждават, че това става не заради уважението към сходния социален статус, а поради солидарността в желанието да се държи под контрол както пътя, така и други аспекти от живота. Индивидите, избиращи резвителни спортни коли (възможно не винаги нови), се стараят да са първи във всичко, желателно не губейки при това драгоценно време. За такива хора е недостатъчно просто да победят, за тях е необходимо да виждат възторга от победата си на лицата на зрителите. А пък собствениците на икономични малолитражни коли са рационални, такива хора не обичат да пускат прах в очите. Що се касае до младите с раскошни лачени коли (с шофьори или без, не е важно), не бива да ги зачеркваме от претендентите за възможни сериозни отношения. Все пак, често, стигайки височина в бизнеса, човек понякога остава самотен и няма време да устрои личния си  живот.

Изплашеният човек 

Запознанствата в задръстване имат още един голям мазен плюс. Сигурно сте чули за това, че всеки човек има социална зона, в която лесто допуска чужди хора (минувачи, продавачи и т.н), лична, където могат да попаднат само познати, например колеги, и интимна - пространство, пазено за избрани, любими и роднини. Във всяко обществено място човек започва да изпитва дискомфорт, ако някой се намира на разстояние по-малко от полуметър от него. А в колата интимната зона се разширява до пространството на кабината. Така че даже най-срамежливия човек, смятащ уличните запознанства за аморални, лесно се поддава на обаянието на нищо не обвързващия флирт, заради което даже не е необходимо да напускат собствената си надежна крепост.
Повече от това, много форуми изобилстват с точни инструкции на тема "Как да се запознаеш в задръстване". Но, може би не си струва да чакате първата стъпка от другата страна? Ако искате да срещнете правилния човек, вземете ситуацията под свой контрол! Преди да предприемете опити самостоятелно да оправите личния си живот без да излизате от колата, определете, кой стил на запознанство ви подхожда повече. Има два варианта.

Способ за смели и уверени 

Ако сте решителен и уверен в себе си човек, нямащ навик да се разстройва от малки неуспехи, по-добре е да изберете метода с кодовото название "Удиви го". Изморени в задръстването, практически всички шофьори започват да разглеждат околните (особено ако задръстването трае повече от половин час). Всичко, което е нужно да направите, когато избрания обект пристъпи към изучаване на вас самата или вашите нови гуми, това е да пуснете стъклото и да зададете глупав, но оригинален въпрос от рода на "Как мислите, ако всички чакащи в това задръстване едновременно изпратят по един смс с проклятие срещу началника на министерството по транспорта, ще му се развали ли поне малко настроението?". Или, напротив, вие можете мечтателно да кажете: "Колко жалко, че не ми е спукана гумата, иначе щях да ви помоля за помощ. Нищо друго за запознанство с вас не можах да измисля."
Може да минете и по трудния път. Преди да излезете от работа, напишете на лист хартия вашия телефонен номер. Сложете тази обява на празното място до вас, но задължително до чист лист и маркер. Срещайки поглед с подходящ кандидат, направете се, все едно пишете, а след това приложете вече готовия плакат с телефон към стъклото. Нека мисли, че ви е сразил до толкова, че вие сте стигнали до такъв екстравагантен ход. Несъмнено, избраника ще ви се обади, все пак наистина му е скучно, така че вашата оригинална закачка ще е точно навреме.

Ако всичко това е прекалено сложно за вас - купете в най-близката бензиностанция две картонени чаши с кафе и предложете едната на симпатягата от съседната кола, пояснявайки, че от кафето се отказа току що излязлата на спирката приятелка. Той ще ви е премного благодарен (особено ако още не е закусвал), а благодарността, както е известно, ражда симпатия.

Методика на срамежливите и притеснителни 

Ако такива активни способи за запознанство не са за вас, пробвайте да предприемете втория метод за завързване на контакти на пътя. Неговия главен принцип е "мъжът - доблестния рицар, трябва да спаси беззащитната дама". Така че стария акумулатор и спуканата гума, подкрепени с отсътствие на помпа, ще ви направят  добра услуга. Само не замисляйте да пускате аварийните фарове и да седите в колата, чакайки своя принц - вие трябва да сте навън, до нея. Желателно е при това да правите умишлени опити да погледнете под капака. А ако времето радва с дъжд или сняг, а ти бедстваш с леки дрешки - опашката от желаещи да ви помогнат ще направят още едно задръстване.
Има и по-пасивен способ за запознанство, който не ви ангажира със седене навън. Разпечатайте обяви, например, че раздавате котета (желателно със сладки снимки), задължително напишете номера си, сложете листата в канцеларски файл и "небрежно" го хвърлете под задното стъкло или на голяма кутия на седалката. Важното е да бъдат лесно забележими от съседната кола и да създават впечатление на случайно забравени. Но запомнете - отговаряйки на обажданията на близкостоящи автомобилисти, вие трябва да говорите само за котета и да сте сигурни, че обаждащия се е намерил телефона ви на вратата на входа, а научавайки истината, да се смутите и очарователно да се засмеете! Ако обекта на вашия интерес наистина иска да си вземе котенце, кажете му директно, че последното пухче сте дали в добри ръце тези дни и просто не сте успели да изхвърлите обявите.
Задръстванията имат една особеност, изобщо не се подчиняват на вашите и неговите желания за запознанство,  те винаги се движат. Така че, ако сте решили да действате, правете го смело и веднага! В противен случай няма да успете да мигнете, а редицата на потенциалния ви спътник ще се окаже на няколко метра пред вас, и доброто начало ще завърши с нищо.



 

Обувки онлайн

3.5259