© Inspiration World ®

 

© World Guide ®
Успех ✔ Щастие
Интересни #идейки
Полезни съвети
Бизнес идейки
Натурална козметика
#Trendy #Мода
Контакт



Полезни съвети / Лейди

06 Април 11, 11:33
Какво да правим ако лицето ни отича?

Иска ни се всяка сутрин да изглеждаме свежи и цветущи като майска роза. Кожата ни да е равна и гладка, еластична и румена. Но в реалността - всяка сутрин - изцяло в борба за красота. Събуждаш се, гдедаш в огледалото - а там виждаш "сутрин в китайско село". Вчера не сме излизали, от какво тогава е този оток?

pic.435664.0.450x525.jpg

Излиза, че отокът на лицето може да възникне не само от злоупотреба с алкохолни напитки, но и от излишното употреба на течности.Даже мляко. Вие обичате вечер да си пийнете чай с крекери? Спешно се отървавайте от този навик! За никой не е тайна, че солта задържа течности в организма. А за да стимулирате бързото извеждане на всичко, което сте консумирали, вземете винамин В5, яжте повече свежи плодове и зеленчуци, а също се разхождайте на свеж въздух.
Запомнете най-важното - при отоците не  следва да се взимат диуретични лекарствени средства, понеже в този случай без течности остават не тъканите, а кръвоносните съсъди, а това, от своя страна, довежда до образуването на тромбоцити и сгъстяване на кръвта.

Има няколко прости методи да се отървете от отичане на лицето. Може да се доверите на професионалисти и да направите козметични процедури против тази напаст, а може да пробвате да се справите с помощта на домашни средства.

При козметик:

  • Калолечение — метода с използване на минерални води и кал от природни източници в лечебни цели ще ви помогне да се отървете от отоците, лекува проблемна кожа, възстановява еластичността на кожата.
  • Ръчен и апаратен лимфодренаж - процедура, позволяваща да се възстанови отока на лимфите и обмяна на веществата на подутия участък.
  • Криосауна — процедура, при която се подобрява състоянието и цвета на кожата, премахва се отока.

Вкъщи

Маска от магданоз

Свежи зелени листа от магданоз се нарязват много ситно и се слагат на торбичките под очите и на клепачите, слагайки отгоре влажни памучни тампони (или 1 чаена лъжичка ситнонарязани листа и стъбла от магданоз се смесват с 2 чаени лъжички сметана и се нанасят за 20-30минути).

Компрес от магданоз против подпухване на клепачите.

1 чаена лъжичка магданоз залейте с 1 чаша вряла вода, оставете 15 минути и изцедете. Получената отвара в топъл вид сложете на клепачите и задръжте в продължение на 10 минути. Курс - около 1 месец, ежедневно. Такива компреси способстват снемането на раздражението и отичането на клепачите.

Компрес от лайка срещу подпухналост

В тъкан (някаква кърпичка) да се изсипят малко сухи цветове на лайка, да се  сгънат в торбичка и да се сложат в съд с вряла вода, да се оставят за 5-10 минути. След това още топли, торбичките да се сложат на двете очи. Този компрес се прилага при силно възпалени очи и подпухнали клепачи. Освен това, при регулярно прилагане (2-3 пъти в седмицата) компреса предотвратява ранната поява на бръчки около очите. Може също да се използват пакетчета с чай от лайка. 

Компрес от листа на бреза при отичане на клепачи

Залейте 1 супена лъжица от брезови листа с 1 чаша студена вода, оставете да престои 8 часа, след това изцедете. Прилагайте през торбички при отекли клепачи.

Компрес от лайка против отичане на клепачите

2 чаени лъжички цветове от лайка залейте с чаша вряла вода, затворете с капачка и оставете да престои половин час. Прилагайте на клепачите памучета или марлени тампони, просмукани с отварата, дръжте по 10-15 минути и течността ще мине.

Маска от суров картоф против отоци под очите.

Ускорява снемането на отоци под очите маската от суров картоф. 2 супени лъжици суров стрит картоф сложете на предварително приготвени парчета марля и прилагайте тези маски така, че марлята да е върху картофа. Дръжте маската 25-30 минути, след това махнете и минете по коцата с застой от лайка. Правете си такава маска 2-3 пъти в седмицата.


6.9476