© Inspiration World ®

 

© World Guide ®
Успех ✔ Щастие
Интересни #идейки
Полезни съвети
Бизнес идейки
Натурална козметика
#Trendy #Мода
Контакт



Полезни съвети / Лейди

06 Април 11, 15:16
Храна за здраве и за красотата на косата

 

Пища для здоровья и красоты волос

Всички ние знаем, че образа на живот има влияние върху външния ни вид. Това, какво ядем, оказва пряко влияние на нашата коса, въпреки че това явно остава незабелязано. Въпреки разпространеното мнение, най-голямо въздействие на нашата коса оказва храната, а не атмосферните влияния.
Необходимо е да се научим да подхранваме косата си отвътре, тъй като средствата за грижа отвън оказват минимален ефект. Косата най-добре усвоява хранителните вещества, получени от натурални източници, за това е нужно да направим меню за здравословно хранене.

Въпреки това, че всички натурални продукти в една или друга степен подхранват косата ни, в други продукти могат да се намерят повече нужни за косата елементи, отколкото в други. Следователно, такива продукти са по-полезни. Разбира се, струва си да разнообразим с такива продукти рациона си, все пак, освен решаването на проблеми с косата, те ще са полезни и за организма като цяло.

И така, какво е най-полезно за здравето на косата? 

  • Кафяв ориз

Питание для здоровья волос
Това е незаменимият продукт за тези, които се придържат към вегетарианската диета. Също е ценен от любителите на азиатска кухня. Богат на витамини, кафявият ориз не само ще ви подари бързо усещане за ситост, но и ще укрепи кутикула на косата, правейки я  по-устойчива към вредните външни въздействия. Също така кафявия ориз способства за бързия растеж на косата.
 

  • Сьомга

Заедно с Омега-3 мастни киселини, които имат жизнено важното значение за синтеза  на мастноразтворимите витамини, сьомгата съдържа друга безценна хранителна среда за нашата коса: цинк. Свойствата на цинка са актуални за широк кръг проблеми с косата: пърхот, опадане или изтъняване на косата. Цинкът може да се намери естествено в такава храна, като: соеви продукти, орехи, яйчен жълтък, мая или семена на тиква, но там има много по-малко цинк в сравнение със сьомгата.
 

  • Листови зеленчуци

Питание для здоровья волосЛистовите зеленчуци са източник на желязо, което е необходимо за нашата коса и стимулира растежа й. Също така в зеленчуците има витамини С и А, които помагат да се регулира кожната мазнина и увеличават количеството на космените фуликули.

 

  • Леща

Това е отличен източник на белтъчини, фолиева киселина и магний. Лещата способства регенерацията на клетки и решава проблема с опадането на косата.

  • Обезмаслени млечни продукти

Йогурта, млякото и обезмасления кашкавал определено трябва да са част от вашия здравословен начин на хранене. Източник на калций и превъзходно качество белтъчини, такива като казеин - обезмаслените млечни продукти са едни от най-добрите варианти на хранене за вашата коса. При избора на обезмаслени млечни продукти обърнете внимание на техния състав и избягвайте продукти със захар.
Също така на косата й е необходимо увлажняване, за което е нужно да изпивате достатъчно вода ежедневно. Откажете се от диетите, които могат негативно да повлияят на вашата коса.


3.6954