© Inspiration World ®

 

© World Guide ®
Успех ✔ Щастие
Интересни #идейки
Полезни съвети
Бизнес идейки
Натурална козметика
#Trendy #Мода
Контакт



Полезни съвети / Лейди

06 Април 11, 21:57
Как да се грижим за косата си тази пролет?

За никой не е тайна, че след суровите зимни студове вашата коса се нуждае от особена грижа и защита.
pic.436541.1.350x448.jpg




























Това е така и заради студените ветрове и рязката смяна на температурата навън и в помещенията, и, разбира се, поради това, че  цяла зима носим шапки, от които косата става чуплива, губи блясъка и обема си. Но всичко е поправимо, ако следвате няколко прости съвета относно грижата за косата. 

1.  Пролет - време за възраждане, когато всяко момиче мечтае за промяна. Започнете тази промяна с нова прическа - именно след студената зима се препоръчва да се отървете от безжизнените сухи краища. Нима това не е прекрасен повод да се замислите за смяна на имиджа, подбирайки с помощта на професионален стилист нова прическа, актуална за сезона пролет-лято 2011? Специалистите препоръчват да се обновява прическата, отрязвайки краищата, не по-рядко от един път месечно, ако имате къса коса, и 1 път на 3 месеца за дълга коса.

2. Помнете, че състоянието на косата отразява общото състояние на организма, който остро се нуждае от витамини след зимата. За това правилното, здравословно хранене и голямото количество на зеленчуци и плодове в рациона, а също така и витаминни добавки ще върнат красотата и здравето не само на организма ви като цяло, но и на вашата коса. Съществува голямо количество витаминни комплекси, които са предназначени специално за растежа на косата и ноктите.

3. Не забравяйте за усиленото подхранване на косата, глезейки я с питателни маски, подбрани в зависимост от особеностите на косата и кожата на главата. Нанасяйте такива маски не по-рядко от 1 път седмично, и вие бързо ще забележите положителния ефект. Освен това, използвайте балсам за коса при всяко миене на главата, а по време на нанасяне на шампуана меко масажирайте кожата на главата с възглавничките на пръстите в продължение на 2-3 минути - това увеличава притока на кръв към кожата и позитивно влияе на растежа на косата.

pic.436541.0.250x172.jpg4. При чупливост и окапване на косата, които през зимата са често явление, обърнете особено внимание на избора на четка за коса.
5. Въпреки, че при съвременните стайлери и сешоари се прилагат най-нови технологии, призвани да минимизират риска за повреждане на косата, все пак през пролетта не си струва да пренабрегваме специалните термозащитни средства за коса. Те защитават отслабналате след зимата коса от негативното въздействие на високи температураи и ги подхранват, съхранявайки идеална прическата задълго.



4.9627