© Inspiration World ®

 

© World Guide ®
Успех ✔ Щастие
Интересни #идейки
Полезни съвети
Бизнес идейки
Натурална козметика
#Trendy #Мода
Контакт



Полезни съвети / Лейди

06 Април 11, 22:31
Пет съвета зa красива коса

 

Пять секретов красивых волос

Навярно няма да се намери нито една жена, която не иска нейната коса да изглежда здрава и красива. Състоянието на екологията на днешен ден влияе много негативно на косата, довежда до нейното опадане и помрачаване. Какво трябва да правим, за да изглежда косата безупречно? Ще ви разкрием пет прости, но много полезни съвети за грижа за косата.

Първа тайна - това е водата. Понеже вашата коса частично се състои от вода, именно Н2О способства подхранването на луковиците на косата. Именно за това препоръчваме да изпивате минимум два литра вода ежедневно (при това чая, сока или кафето не се зачитат в това количество).

Втора тайна  за грижата за косата - витамини и минерали. За това, косата да бъде здрава, диетолът ще ви каже, че е необходимо правилно и добре да се храните. Храната трябва да е балансирана. Но освен това, вие можете да включите в рациона си и витаминни и минерални комплекси, обогатени с белтъчини и растителни влакна.

Трета тайна – съкратете употребата на следните продукти - захар, кофеин, сол, мазни продукти. Те просто "убиват" структурата на вашата коса.

Четвърта тайна – купувайте само тези средства за коса, които най-добре съответстват на типа им, понеже косата от различни типове, както и кожата се нуждаят от различна грижа. Освен тях, след миенето на главата можете да ги изплаквате с различни видове билки, чай, мед и даже бира! След такива процедура косата ще стане мека и блестяща.

Пета тайна – не пренасищайте косата с гелове и лакове за задържане на прическата. Заедно със сешоара, те оказват разрушително действие, вследствие на което косата с времето може да опада и да  овехне. За допълнителна грижа използвайте маски, също така  специални капки за растеж на косата, които можете да купите във всяка аптека на достъпна цена.


5.7773