© Inspiration World ®

 

© World Guide ®
Успех ✔ Щастие
Интересни #идейки
Полезни съвети
Бизнес идейки
Натурална козметика
#Trendy #Мода
Контакт



Полезни съвети / Лейди

07 Април 11, 09:19
Погрижете се за огледалото на душата си

 

  глаза
Сега както никога, трябва да се погрижим за състоянието на очите си, тъй като прахът, слънцето, жегата и смяната на горещия въздух със студен направиха своето пагубно дело: под очите се появиха малки бръчици, наблюдават се отоци и зачервявания, също така сухост на кожата. Плюс присъщите за много от нас алергични реакции към прах, цъфтящи през това време на годината растения.
И, както е тръгнало, трябва незабавно да се заемем със спасителна козметична процедура, която ще помогне да върнете здравето и блясъка на вашите очи.
Разбира се, от това, че постоянно се мръщим от слънцето, пием много вода и ползваме козметика - не е много от полза
за очите .
Но в същото време този сезон може и да излекува всички тези недъзи със своя уникален, с присъщи само за него средства, а именно: лекарствени билки, плодове и зеленчуци.
Като начало трябва да се вслушаме в мнението на специалнистите, които съветват за такива ефикасни методи за грижа за очите, като пълноценния 7-8 часов сън (а и това има своите нюанси - трябва да се спи по гръб или на една страна, но в никакъв случай с лице към възглавницата).
Полезно е редовно да се храним с продукти, съдържащи витамини А, Е, С, В (моркови, боровинки, зеле, шипки, касис, киви). Много е важно да се пие не по-малко от литър и половина-два вода на ден - тя извежда от организма шлаките и "излишната" вода, които предизвикват образуване на торбични под очите.
Избягвайте ярката слънчева светлина - защитавайте очите с тъмни очила. Изпълнявайте специален масаж и гимнастика за очи. Например, натиснете с възглавничките на указателния, средния и безименния пръсти на горния край на окото три пъти, изпълнете същото упражнение на долния край на около; с възглавничните на палците натиснете клепачите в течение на 10 секунди, с показалеца и средния пръст разглаждайте веждите от носа към слепоочията 8-10 пъти, правете масажиращи кръгови движения с възглавничките на средните пръсти около горната част на коса.
Преди да пристъпите към масаж, на кожата на клепачите предварително нанесете подхранващ крем, а след това вече пристъпете непосредствено към масажа: поглаждайте кръгово от вътрешния ъгъл на горния клепач по посока към външния и на долния клепач към носа, описвайки кръг.
При това леко потупвайте с възглавничките на пръстите долния клепачи следете за това, кожата да не се опъва. От външния ъгъл на окото с безименните пръсти потупвайте, описвайки осмица.

Сега дойде момента за най-важната процедура в грижата за очите - използване на козметични средства.
A грижата за очите, както и за кожата на лицето, включва в себе си почистване, защита и подхранване. С всички тези функции прекрасно ще се справят тубичките със специален крем.

Първо, почистването се заключава в деликатното снемане на грима, а също прахта, мърсотията, които са се събрали през деня върху кожата. А за това ще помогнат почистващите гелове, лосиони или течното тоалетно млечице със омекотитенлните си вещества (метлачина, лайка, растителни масла). Второ, необходимо е да подхранваме и защитаваме очите си. За това вечер нанасяйте подхранващ, а сутрин - защитен крем, който ще предпази нежната кожа на клепачите от пагубното влияние на променящото се време. Кремът или гела нанасяйте на клепачите сутрин с леки движения по посока към слепоочията по горния клепач и от външния ъгъл на окото към вътрешния по долния клепач. Най-мекото въздействие на кожата оказват възглавничките на безименните пръсти.
За допълнително подхранване би било добре да нанасяте веднъж в седмицата маска. Например, разбъркайте на равни пропорции подхранващ нощен крем и сметана. Нанесете сместа на кожата около очите и оставете за 20 минути, след това оплакнете с топла вода.
Добро въздействие оказва на кожата на клепачите зеленината, която изобилства през този сезон. За това непременно се възползвайте от това:  дребно нарежете магданоз и сложете върху затворени клепачи, отгоре сложете влажни памучни тампони. Оставете за 15 минути, след което махнете маската и по долния клепач към слепоочията нанесете крем, съдържащ витамини А и Е. Още след 15 мин премахнете остатъците от крем с леки движения в посочената посока с памук, потопен в чай.

За да се отървете от зачервяване на очите, слагайте си 2 пъти на ден във всяко око по 2 капки разтворен във вода ментов разтвор (1 капка на 100 мл вряла вода). За приготвянето на маслото смесете свежонарязана мента със зехтин (1:2) и оставете за 21 дни. След това изцедете маслото.
Добре действат на очите десетминутните компреси с успокоителен лосион: половин чаша силно сварен чай от лайка смесете с 3-4 капки глицерин. Попийте памучни тампони в лосиона и сложете на клепачите.
А за да не губят никога блясък вашите очи за да не изглеждат изморени, направете такъв компрес: вземете по 1 с.л. цветя от лайка или липа, полейте ги с 200 мл вряла вода и оставете да престоят в стайна температура. След това изцедете настоя, напоете памучни тампони и приложете към клепачите за 10 минути.
Ще помогне да премахнете подутини на клепачите, торбични под очите студени компреси върху клепачите от натурални природни компоненти: отвара от лайка, метлачина, краставичен сок, настърган картоф, зелен чай.
За това не пренабрегвайте всевъзможните методи за борба с неприятностите с очите, и тогава отоците, бръчките и други заболявания на очите няма да ви плашат. Помнете за това ,че сияйния поглед прави жената неповторима и прекрасна.

3.6467