© Inspiration World ®

 

© World Guide ®
Успех ✔ Щастие
Интересни #идейки
Полезни съвети
Бизнес идейки
Натурална козметика
#Trendy #Мода
Контакт



Полезни съвети / Лейди

07 Април 11, 14:02
Праздник за нашите устни

 

Уход за кожей    Красивите устни през всички времена били и ще останат символ за секскуалност. И да не се полагат грижи в студеното време за тази привлекателна част на лицето е голям пропуск. Все пак меките устни могат да се сравнят само с растение в оранжерия - толкова са беззащитни и нежни. При това, устните са лишени от мастни жлези и природна пигментация, от което те много остро и болезнено реагират  на всички "фокуси" на променливия климат.
Но предвид това, че кожата на устните по своето строение е близка до лигавичната, то ест има повишена способност към регенерация. А това означава, че даже и да сте я обидили със своето невнимание, да заслужите прошка не е толкова сложно. Но в бъдеще изпълнявайте по-изправно няколко несложни правила в грижата за устните, и всичко ще е наред.

Първо, увлажнявайте

Зоната на устата - е втора по сухост на лицето след зоната около очите. Предвид особеностите на своя строеж, кожата на устните трудно се справя с нападките на такива разрушителни външни фактори, като вятър, студ, сух въздух, климатици. За да останат нежните листчета на устните такива - помогнете им. Тук еднакво важно е увлажняването - външното и вътрешното. Нанасяйте на устните средства с компоненти от натурален увлажняващ фактор или с вещества, способстващи удържането на влага.
Изпивайте през деня 4-8 чаши вода,  за която не престават да твърдят диетолозите - по този начин вие ще помогнете на кожата на устните не само прекрасно да изглежда, но и винаги да е свежа и увлажнена. 
Запомнете още едно важно правило: през зимата най-добре не използвайте трайно червило, понеже отделителните вещества в състава им изсушават устните. През студеното време на годината се старайте да не облизвате устниите, иначе няма да избегнете оветряване, напукване и всевъзможни микротравми. Най-добре да мажете устните с безцветно хигиенично червило или балзам всеки път, когато ви се иска да ги оближете или да отхапете напуканата кожичка. В домашни условия, вместо да ги мажете, може да правите много полезни компреси с памучни тампони, напоени с обикновен топъл чай - черен или зелен.

Второ,

много полезно е да си правите пилинг.  Да-да, в редовното премахване на мъртвите клетки има нужда не само кожата на лицето и тялото, но и устните. Само че пилингът за нежните устни трябва да е по-мек и щадящ, за това има смисъл да използвате специални средства. Даже не е нужно те да се измиват - достатъчно е просто да ги избършете, понеже те са приготвени на мастна основа и едновременно с ексфолиацията още и подхранват кожата на устните. Ако по някаква причина специалните пилинги не са достъпни за вас, може да минете и с подръчни средства - например да масажирате намокрените с вода устни с мека четка за зъби или с крайчеца на хавлиена кърпа. След това на устните е необходимо да се нанесе средство за омекотяване.

Трето,

необходимо е постоянно да се подхранва и омекотява нежната кожа. На гладките меки устни червилото седи по-добре, а и неоцветени те изглеждат достатъчно привлекателно. Вземете за правило да нанасяте хигиенично червило, крем или балзам, преди всяко излизане навън. Ако си слагате червило, избирайте такова, обогатено с питателни компоненти или нанасяйте върху хигиеничното, оставяйки го да попие (10 минути са напълно достатъчни). Един-два пъти в седмицата глезете устните с мека маска от сметана, мазна извара с настъргани сурови моркови или мед. Междудругото, ако медът е захаросан, той може да се използва като средство "2 в 1": маска и пилинг. Друг вариант: може да намажете устните с дебел слой хигиенично червило, балзам или крем и да оставите за 10-15 минути. След това попийте със салфетка или изплакнете.

Четвърто,

Уход за кожей въпреки студеното време, използвайте УВ-филтри. Под въздействие на слънцето устните губят цвят, контурите им стават неясни, размити, появяват се дребни бръчици.
За да избегнете тези неприятности, ползвайте само такива средства, които имат защитен фактор от слънчевото излъчване.
Целогодишната грижа трябва да стане закон за тези, които страдат от възпалителни заболявания на устните, което се развива под въздействието на слънцето или студения въздух.
За да се ориентирате по-добре в козметичното богатство, предназначено за устни, предлагаме ви да потърсите в съставките на готовите средства - червила, кремове, балзами, маски и скрабове - важни и полезни за усните компоненти:

масло шеа (карите) отлично омекотява и подхранва, предпазва от загуба на влага  ;

масло макадамия оказва омекотително, изглаждащо действие, препятства от лющене ;

масло какао подхранва и тонизира;

екстракт или сок  от алое  увлажнява, оказва противовъзпалително действие;

екстракт или масло от морски зърнастец  дава изразителен овлажняващ ефект;

витамин А  действа като антиоксидант, може да се използва аптечен маслен разтвор на витамина в качество на маска за устни;

витамин С  способства изработката на колаген, който отговаря за еластичността и стегнатостта на кожата;

витамин Е активно помога за регенерацията на клетките на кожата;

колаген подпомага усилването на синтеза на собствения колаген и забавя процеса на стареене на кожата на устните;

хиалуронова киселина препятства загубата на влага;

пептидите  усиливат действието на колагена и хиалуроновата киселина, повишават еластичността на кожата, а също така интензивно я увлажняват .

В студеното време на годината се активизира вирусът на херпеса. Ако сте станали негова жертва, помнете: да използвате обикновени червила и балзами през това време е рисковано - може да разпространите инфекцията още повече.

 


3.7203