© Inspiration World ®

 

© World Guide ®
Успех ✔ Щастие
Интересни #идейки
Полезни съвети
Бизнес идейки
Натурална козметика
#Trendy #Мода
Контакт



Полезни съвети / Лейди

07 Април 11, 14:03
Сочни, кадифени, съблазнителни…

Уход за кожей  Всичко това е за устните, понеже те са способни да променят цвета на лицето ни, да му придадат по-голяма привлекателност. Все пак съблазнително ярките, сочни устни са били и остават гаранция за успех сред мъжете.
Но червилото изглежда добре само на поддържани устни. А кожата в тази област е много нежна, тънка и под въздействието на горещия вятър, слънце, а също така некачествена козметика и честото облизване става суха, груба и напукана. Как да избегнем това?
Няма какво да крием, през лятото нашите устни изглеждат не  в най-добрата си форма. За много причината е в нас самите. Все пак да се отстрани сухотата, напукаността и даже малките бръчици е толкова лесно. Увлажняващия крем за устни ще помогне не само да попълните недостатъка на влага и да ги защитите от изтощителната жега, но и ще послужи като прекрасна основа за грим.
Например, при белене може да приложите изпитания способ на нашите баби със стара четка за зъби, намазана с масло или мед. Изобщо няколко пъти седмично е добре да нанасяте на устните маска от извара и малко сметана. Дръжте я 7-10 минути, след това махнете с влажна кърпа. Освен това си струва периодически да мажете устните с краставичен, лимонов или морковен сок, мед и олио (за предпочитане зехтин) или масло. Ако метода на пилинг с четка за зъби е прекалено груб за вашата нежна кожа, тогава се възползвайте от друг съвет - нанасете на устните вазелин или дебел слой балзам за устни, след 3 минути енергично масажирайте с пръст. Три пъти повторете тази процедура и това ще върне на устните ви изгубената нежност.
 

Много жени не обичат да слагат на устните си увлажняващи средства, смятайки, че те понижават устойчивостта на червилото. Но известни визажисти не са съгласни с това. Те смятат, че трябва просто да оставят препарата да попие, а излишъка да премахнат със салфетка.
Най-честия съвет на визажистите - преди нанасяне на червило, напудрете устните или нанесете фон-дьо-тен - в жегите губи актуалността си: някои от тези средства имат подсушаващ ефект, а жегата и горещия вятър и без това безпощадно изсушават кожата. За това избирайте такива препарати, в състава на които влизат увлажнители. Например, увлажняващото червило не само ще украси устните, но и ще ги омекоти, предотвращавайки лющенето.

Постарайте се през лятото по възможност да избягвате подсушаващите средства, отдавайки предпочитане на питателните червила, които защитават устните от лющене и ги засищат с витамини. Само преди нанасянето на червилото е най-добре да подчертаете устните с молив - той няма да остави червилото да се размаже, или на гланца за устни, който прави устните гладки и меки. Ако на устните все пак се появява лющене или напукване, откажете се от тъмните оттенъци, подчертаващи недостатъците, и използвайте светли тонове или гланц.
И щом като заговорихме за цвета, няма да е излишно да припомним някои правила за избор на нужния оттенък на червилото - все пак точно подбрания цвят на червилото ще придаде на кожата здрав отблясък и ще направи очите по-ярки.

Така, за по-тъмна кожа са подходящи червени, теракотени, кафеникаво-бежови тонове на червилото, а за светла - розови, виолетови. С една дума, колкото по-тъмна е кожата, толкова по-ярко трябва да е червилото, и обратното. При силен тен се откажете от перленото червило - то ще придаде на лицето неестественост.

Може да избирате червило и по цвета на очите - при кафяви очи ще пасне ярко-червеното, кафяво, бледо розово червило; за сини - розово-бежово, черешово; за сиви - светло бежово, сливово; за зелени - теракотено, червеникаво-оранжево.

Също така цвета на косата има значение при избора на червило: например, за блондинки е подходящо червило с топли прасковено-розови цветове, ефектно хармонизира с рижава коса червеникаво-кафявия цвят; ако имате светло-пепелява коса, спрете се на червило с пепеляво розов цвят; най-голям късмет извадиха брюнетките - те имат право да позлват всякакви, даже най-шокиращи, оттенъци.
Това може да е както кораловото, така и оранжево червило, или глац с ярко виолетови оттенъци.
Понякога при покупката е сложно да се определи, какъв оттенък ще придобие червилото върху устните. За това е добре преди това да се тестира върху кожата на китката.
Уход за кожей

За да изберете средство, близко до естествения цвят на устните трябва да захапете долната устна и да "съпоставите" тона на червилото с получения оттенък на устните.
За цвета като че ли изяснихме всичко. Сега нека пробваме да оправим грешките на природата, която е дарила някои представителки на женския пол с не съвсем, от тяхна гледна точка, красиви устни.
Естествено, тези съвети могат да са вече известни за някои от вас, но за други те най-вероятно ще свършат добра работа.

Изобщо, придирчиво разглеждайки усните си, имайте предвид, че идеалните устни  са голяма рядкост, още повече, че модата за тяхната форма и размер постоянно се променя. Но няколко прости уловки ще помогнат да направите вашите устнички именно такива, за каквито мечтаете, без да прибягвате до пластика и инжекции.

 Ако устните ви се струват големи, не очертавайте ъгълчетата с молив и нанасяйте гланц само в центъра на устните. Може да използвате червило с два оттенъка (светлия нанасяйте в средата).

Светлите и блестящи тонове зрително увеличават устните, а тъмните ги смаляват.

Да направите малките устни по-плътни ще помогне червило с розови и коралови оттенъци. Не забравяйте за гланца и задължително очертавайте устните.

Тънките устни ще изглеждат по-пълни, ако го очертаете с контурен молив, излизайки от естествената линия. Но не повече от 1 мм, иначе грима ще изглежда вулгарно.

По-пълните устни леко се очертават отвътре или не се очертават - което е модерно за този сезон.
 

Ако едната устна е по-пълна от другата, оцветете я с контурен молив и отгоре нанесете червило или блясък. Или използвайте средства с два оттенъка - по-тъмния за по-плътната устна, а светлия- за по-тънката.

За да отстраните ефекта на "свитите" устни, не оцветявайте ъгълчетата на устата. Ако последните са леко отпуснати, зрително можете да ги повдигнете, нанасяйки червилото на горната устна само по средата, а долната оцветете напълно.

На кръглолиците подхождат по-матови, не много интензивни оттенъци и отсътствието на ясен контур.

Обладателките на тясни лица се нуждаят от по-интензивни цветове, леко блестящи, очертани с контурен молив.

Ако зъбите ви по природа имат жълт оттенък, забравете за виолетовото червила, също така за оранжево-червените оттенъци. В този случай вашия избор е розов, червен, лилав оттенък..

За да скриете бръчиците около устата, очертайте устните със светъл коректор, туширайте го, а след това нанесете червилото.
 

 


3.5932