© Inspiration World ®

 

© World Guide ®
Успех ✔ Щастие
Интересни #идейки
Полезни съвети
Бизнес идейки
Натурална козметика
#Trendy #Мода
Контакт



Полезни съвети / Лейди

12 Април 11, 16:42
Как да се отървем от изпотяване на краката?
 

потливость ног лечение

 



Потните жлези са "терморегулатор" на нашия организъм, който при отделяне на влага, позволява да се поддържа постоянна температурата на тялото. Но всичко е хубаво с мярка. Много хора, особено през горещите летни дни, се сблъскват с проблема на хиперхидроза - повишаване на потливостта на краката. Това  неприятно явление отслабя кожата и почти винаги се съпровожда от неприятна миризма. Потта на 
99% се състои от вода, заедно с която от организма се отделят преработени азотни вещества, холестерин, микроелементи и мастни киселини. Потливостта на краката е причина за неприятната миризма заради бактериалното разграждане на тези отделяния, окисляването им от кислорода.
А при такива условия активно се размножават микроби. Към потоотделяне са предразположени както мъжете, така и жените. Проблемът, как да се отстрани изпотяването на краката може да се разреши достатъчно лесно, ако се отделя достатъчно внимание на тяхната хигиена. Необходимо е не само през лятото, но и през останалото време на годината два пъти на ден да се мият краката със сапун в хладка вода, а след това да се подсушават с кърпа.

Причини за изпотяването на краката

  1. Неграмотна или недостатъчна грижа за краката
  2.  Стрес, вълнение;
  3. Голямо физическо натоварване, усилена работа на мускулите на краката;
  4. Затворени обувки, синтетични чорапи;
  5. Кожни заполявания, в това число гъбични, често предизвикват потливост на краката: лечението в този случай трябва да започне незабавно, за да не се разпространи по цялото тяло.
  6. Заболявания на ендокринната система също могат да провоцират силното изпотяване на краката;
  7. Злокачествени тумори и ракови заболявания.

Главни правила за отстраняването на изпотяването

Борбата с изпотяването на краката ще е успешна само в този случай, ако вие се придържате към няколко прости, но необходими условия.
Както бе казано по-горе, на краката трябва да се отделя внимание поне два пъти на ден. Сутрин и вечер ги мийте внимателно и подсушавайте с кърпа. Дезедорантът е прекрасно средство против изпотяване на краката.
Вземете си специален дезедорант, който съдържа антибактериални и противогъбични вещества. Ако това средство не окаже нужния резултат, тогава си струва да се възползвате от качествен антиперспирант, предотвращаващ появяването на пот. Помнете, че използването на което и да е средство срещу изпотяване на краката може да става само върху чисто измити крака.

Ако излишното изпотяване на краката ви доставя проблеми, подбирайте си обувки особено внимателно. Вашите обукви трябва да пропускат въздух, а в горещото време на годината е по-добре да се носят максимално отворени обувки. Редовно мийте обувките си отвън и отвътре. Препоръчва се ежедневно да се перат стелките и да се сменят поне веднъж месечно. Естествено, необходимо е ежедневно да се сменят чорапите и чорапогащника. Ако имате повишено изпотяване на краката, тогава чорапите от синтетични тъкани са табу. Вие трябва да носите изделия от натурални леки материали.

Козметични средства

За да добиете положителен ефект, необходимо е да използвате козметични средства срещу изпотяване на краката ежедневно.
Такива препарати на днешен ден са достатъчно много. При избора на специализирана козметика се ориентирайте към следните фактори:

  • всички хигиенни средства купувайте в аптеки или в козметични салони, а не на пазара
  • най-добре да се запасите с два препарата срещу изпотяване на краката - за сутрешно и вечерно прилагане;
  • балзамите и кремовете срещу изпотяване на краката се препоръчва да се нанасят преди сън, за да може през нощта кожата да ги попие
  • за сутрешните процедури отлично подхождат спрейове, талкове и течните лосиони.

Повечето големи световни козметични компании пускат линии за грижа за краката. Съветваме ви да използвате козметични средства от една линия. При покупка обръщайте внимание на инструкциите. Там трябва да са упоменати двете главни функции - отстраняване на излишното изпотяване на краката и профилактика на гъбични заболявания.

При разработването на средства против хиперхидроза, производителите в последно време често включват в техния състав ефирни масла.
Колкото и да е странно, народните рецепти при
изпотяване могат да са доста ефективни. При това, те не изискват никакви допълнителни харчове.

Отделете вечер 20 минути свободно време за втриване в пръстите на краката 3-5% йодов разтвор. Достатъчно е това да се прави веднъж на три дена и потоотделянето ще се намали. Може два пъти в седмицата да обработвате стъпалата, особено областта между пръстите, с разтвор от оцет във вода (1:5).


средство от потливости ног


Народни средства срещу изпотяване на краката

Народните средства при изпотяване на краката могат да са толкова ефективни, както и козметичните или лекарствените. Най-популярните рецепти при изпотяване на краката - това са ваните.

  1. През столетията е доказано, колко помага кората на дъба при изпотяване на краката. Способ за приготвяне: 2 супени лъжици кора от дъб, 1 супена лъжица кора от ива се заливат с 1.5 л вода, вари се в продължение на 10 минути на слаб огън. Получения разтвор се прецежда, изстудява  се и в него се потапят стъпалата за 15-20 минути. Ефективността на тази вана от дъбова кора при изпотяването на краката се увеличава, ако се прави редовно един път дневно или през ден. Преди началото на процедурата задължително измийте краката със сапун
  2. Още една вана  срещу изпотяване на краката - от листа на хвощ. Рецепта: 4 супени лъжици листа от хвощ се заливат с 1 литър вряла вода и се варят 5 минути. След това отварата се прецежда и се изсипва в леген, пак се разрежда с 1 литър вода. Потопете в тази вана стъпалата си за 20 минути.
  3. Как да се борим с изпотяването на краката с помощта на обикновена сол? Рецептата: налейте в леген 2 литра вода, прибавете 3 супени лъжици морска или обикновена сол, потопете краката в разтвора за 20 минути. Тази вана ще е полезна след всяко миене на краката.

Лечението при изпотяване на краката с помощта на народни средства, както виждате, не отнема много време и пари. Всички рецепти са прости и достъпни, за това са отлична алтернатива на козметичните средства.

Надяваме се, с помощта на нашите съвети да намерите за себе си най-ефективния метод, как да лекувате изпотяването на краката. Красивите крака са гордост за всяка жена. Грижете се за тяхното здраве.


3.4483