© Inspiration World ®

 

© World Guide ®
Успех ✔ Щастие
Интересни #идейки
Полезни съвети
Бизнес идейки
Натурална козметика
#Trendy #Мода
Контакт



Полезни съвети / Лейди

15 Април 11, 12:38
Как правим от мъжете чудовища

Това, че приказката е лъжа, е вярно отбелязано. В приказваката става така: вначалото дълго се измъчваш, а след това се омъжваш за принца, живееш с него дълго и щастливо. А в живота след няколко години след сватбата от короната на принца започва да се пада златото. И къде отиват неговите кралски маниери заедно с желанието колкото може по-удобно да настани своята прекрасна дама на трона?
Между другото, излиза, че своите "принцове" ние разваляме сами. И често от най-добри побуди, искайки да направим тях и съвместния живот още по-добър. Може би ако престанем да го правим, всичко ще е наред, както в приказката?


pic.439600.0.460x333.jpg

Аз сама!

Какво правим? Разбира се, много е приятно, когато се грижат за вас и ви ухажват. Носят тежките чанти от магазина, карат ни на работа и обратно, запазват масичка в ресторанта, за да ни зарадват с романтична вечеря, и подаряват мили дреболийки, просто за да повдигнат настроението ни.
Но когато дреболийките и вечерите се плащат от семейния бюджет, някак ни става жал за този същия бюджет, понеже той не е гумен А така ни се иска да отидем на почивка, и детето има нужда от нови ботушки. А и до магазина ходим сами, иначе той отново ще вземе "не това което трябва". И на работа той заминава по-рано понеже вие трябва да заведете детето на детска градина. А и ни е по-комфортно сами да шофираме.
Какво излиза? В края на краищата, излиза, че вие отдавна вече правите "всичко сама". И до магазина сама, и в детската градина, и на работа. И вкъщи всичко сама - по-лесно е самостоятелно да смените крушката, да изнесете боклука, да закачите на стената картина. Все пак докато извикаш мъжа, а работата не чака и живота не седи на едно място. Мъжа не си губи времето, занимава се с собствени неща, а в свободното време удобно се настанява пред широкоформатния телевозор с бутилка бира в ръка. И упоено си гледа този телевизор. А какво, има право, все пак всичко вие вече сте свършили сами.
Като в приказка. За това, мъжа да е силен и внимателен, трябва...просто да му позволим да е такъв. Табуретките и крушките никъде няма да избягат, ще го дочакат, ако просто се научиите да искате помощ и да я приемате. И пари ще изкарва в пъти повече, ако престанете да пестите от себе си и собствените удоволствия. Както вярно отбелязва един познат мъж, "жената, която пести от себе си, предизвиква желание да се спести с нея". А все пак отпуската на някой остров струва по-скъпо от букет цветя и романтична вечеря в ресторант. Така че, от къде на къде той ще се похарчи за пътешествие, ако даже букет цветя с доставка - в вашите очи е непозволителен раскош? Прехвърлете на плещите на мъжа грижата за себе си, и той ще се грижи за вас. Тогава бонбоно-букетния период във вашите отношения няма да се ограничи с жалките три месеца.

 Аз знам, как е най-добре!

Какво правим? Безкрайно оптимизираме процеса на живот в семейството. Не е тайна, че жените, колкото и да е странно, имат по-развити аналитични способности от мъжете. На последните е подвластно дългосрочното планиране, а на нас- повседневното. Все пак вие по-добре знаете, как да постъпите? Какво да купите в магазина, какви плочки да изберете за банята, къде да отидете на почивка, какво да правите през уикенда, какво да приготвите за обяд. При вас всичко е обхванато и в домакинството и в живота. Задачата на мъжа е да не се пречка, точно да следва инструкции и по възможност да обезпечава семейството. И тогава вие задължително ще стигнете до светло бъдеще. Впрочем, светло ли ще  е то?
Какво излиза? Колкото повече се опитвате да контролирате ситуацията, толкова повече се изморявате. И толкова по-често се питате, защо до мен няма силен мъж, способен да реши проблемите с тяхното възникване, а инфантилно дете, което не се интересува от живота на семейството. А той изобщо не е инфантилен, той е мъдър. Той знае, че корабът не може да има два капитана, а ако толкова решително заставате до кормилото, има ли смисъл да се бори? За какво да доказва, че има свое виждане за ситуацията и свои варианти за изход от нея, може да се заеме с нещо по-продуктивно. С кариера например. Или лични удоволствия. В края на краищата, ще си намери хоби, или момиче, което ще му позволи да  е водещ и да решава какво и как да се прави.
Като в приказка. Кой изобщо ви каза, че само вие знаете, как е правилно да се постъпи в тази или друга ситуация? Горчивият опит ви е научил? А защо решихте, че той е бил "горчив"? Често ние мислим така, когато резултата силно се различава от очаквания. И даже не си правим труда да помислим, може би всичко е така, както трябва да е. Ние просто искаме привичния резултат и се борим за него, отстранявайки мъжа от самия процес на приемането на решения. Защо да се учудваме, че не му харесва да е глупав изпълнител, че той изобщо отива настрана и ви позволява сама да се оправяте. Той си има вече един началник в работата, за какво му е още един вкъщи? Оставете на мъжа правото му да постъпва така, както счита за нужно, оставете ситуацията в неговите надежни ръце. Заедно с това, ще намерите много свободно време, за да се заемете със себе си, да отделяте време за хобито, спорта, приятелите. Много скоро вие ще разберете, че в живота може да получавате удоволствие не само от тежкия труд, а просто така. Просто защото, както се казва в известната реклама, вие го заслужавате.

 На милия — рай
 
Какво правим? Мъжа толкова дълго се е опитвал да ни спечели, толкова сили положи, за да се предадете на милостта на победителя, и той определено си заслужи награда. Сега вие ще станете за него идеалната жена - най-добрата домакиня, готвачка, любовница, бойна приятелка, която никога няма да го предаде и ще го покрива в нужда. Нима не мечтае всеки мъж за такава жена? Вие ще се грижите за него, ще му създадете комфорт и уют, за да помни винаги, че неговата любима  е най-добрата, че не напразно той се е борил за нея, не допускайки други кавалери.

Какво излиза? Веднъж се хващате за това, че му варите каша сутрин, а преди да излезе на работа изисквате да си сложи шапка. Още малко и ще почнете грижовно да му бършете носа в ресторанта пред приятели. А той се хваща за това, че секретарката му има дълги крака, красиви очи и широко деколте. И тя гледа на него като на мъж, а не като пораснало дете.

Като в приказка. Осъзнайте: до вашето запознанство, той е живял някак си, и даже не десет години, и, представете си, е оживял. Всичко е хубаво с мярка, и грижата също. Разбира се, това не значи, че в хладилника трябва да имате две топени сиренца и пакет моркови, а мръсните му ризи със седмици да отстояват в коша, очаквайки да бъдат изпрани. Просто не бъркайте нещата, вие не сте синята птица, за да се прегъвате, стараейки се да предопределите всяко желание на мъжа. Удоволствие в живота трябва да получават двамата, а не само единия. Така че, нищо страшно няма да стане, ако за вечеря хапне нещо готово, защото сте били в салона за красота, и сте нямали време да направите вечеря от три ястия и да сварите компот. В края на краищата, ако е толкова против полуфабрикати, нищо не му пречи да ви покани в ресторант, където ще ви е хубаво и на двамата, нали?

Ти не си прав!

Какво правим?  В детството са ни внушавали, че мъжът трябва да отговаря сам за своите думи и постъпки. Също така той трябва да отговаря за жената, която е до него, децата, финансовото благосъстояние на семейството и за мира в целия свят. И вие, следвайки това убеждение, възлагате на него отговорността за абсолютно всичко. А където е тоталната отговорност, там е и вината за всички неприятности, грешки и пропуски. Парите не стигат? Той е виновен, малко изкарва. Децата учат лошо - също е виновен, малко време отделя за семейството. Кара се с тъщата? Него го мързи да намери подход. Нищо чудно, ако в един прекрасен ден той реши, че децата в Африка гладуват също по негова вина.
Какво излиза? Сякаш искахте да стане по-добре, искахте да му дадете възможност да е глава на семейството и силен мъж, а това, което получавате е абсолютно недодялано мъжле на средни години с изгаснал поглед. Или силен, но съвършено чужд гражданин, за който със сигурност не сте се омъжвали. Онзи беше внимателен, отговорен, а този е отстранен, не се прибира, нищо не иска да върши, общува грубо с вас само по необходимост.

Като в приказка. Ако все още искате да достигнете резултата, на който сте разчитали, ще се  наложи да отделите мухите от кюфтетата, то ест главенството на мъжа в семейството от вашето нежелание да отговаряте за каквото и да е. Вземете отговорността върху себе си, своите постъпки, своя живот, работа, отношенията с децата, а и със самия мъж също. А на него предоставете да отговаря, съотвестно за вас. Това значи, че никой от вас няма да е виновен, а все пак чуството на вина е едно от най-разрушителните. Все пак вие не искате да разрушите своя любим, да го направите нещастен?  Ето, позволете на вас двамата да сте щастливи и уверени в себе си.

Аз те обичам до сълзи.

 Какво правим? Обичаме. Както никой друг никога в живота си. И изразяваме това, пускайки в ход целия арсенал от романтичното оръжие. Възхитено мигаме с очи, ловим всяка дума, стараем се да бъдем всяка минута заедно, за всичко отстъпваме и всячески превъзнасяме, устройваме сцени на ревност, и най-вече, обиждаме се, ако не ни отговарят с взаимност за всичко.Вие сте щастливи, когато и той е щастлив, и правите всичко за това, той да е щастлив и сега и всякога и вовеки веков.
Какво излиза? Излиза, че вие възлагате отговорността за своето щастие на неговите плещи. Вие влагате толкова много сили и душа в своя мъж, че  тежестта става практически непосилна. И ето, той иска да ви разочарова, да ви свали на земята, да ви напомни, че той не е божество в храма, а обикновен човек със своите слабости и недостатъци. И колкото по-силно го обичате, толкова повече се стараете да направите живота му прекрасен, толкова по-активно той демонстрира, че той не е  ангел - обижда ви, пренабрегва ви, а в крайна сметка изобщо е готов да избяга.

Като в приказка. Любовта - това е свободен избор, и мъжа, завързвайки отношения с вас, е направил своя избор. Но не за да му отнемат веднага тази свобода. С поведението си, вие все едно през цялото време изисквате от него потвърждение, че той не е сбъркал, че е избрал съзнателно. Вие възвеждате вашите отношения в култ, а все пак дълга изисква своята отплата, и той се чувства задължен за любовта, за всички ваши проявления. А да си длъжник е много неприятно. Отпуснете се, вашата любов не е задължително да е идеална, а отношенията - съвършени. Пробвайте просто да се радвате на това, че и двамата сте заедно сега, без излишни условности. Тогава вашия съвместен живот наистина ще е дълъг и щастлив.

 


4.0805