© Inspiration World ®

 

© World Guide ®
Успех ✔ Щастие
Интересни #идейки
Полезни съвети
Бизнес идейки
Натурална козметика
#Trendy #Мода
Контакт



Полезни съвети / Лейди

02 Май 11, 19:34
Плодове вместо крем

 (500x412, 67Kb)
Поглезете с плодове кожата си! Навярно ще са й по вкус летните градински деликатеси. Резултатът ще ви зарадва - от неясния цвят на лицето няма да остане и следа!

Косметични сливи

Почистете една слива от кожичката, премахнете костилката, раздробете средата - в ръцете си ще държите отлично козметично средство за грижа за кожата на лицето. Сливата има лифтингов ефект, матира, стяга порите, разглажда бръчките, отстранява хиперпигментацията и способства изглаждането на неравностите, които остават на кожата след акнето. Плодовете трябва да са зрели. Киселите сливи могат да се използват само тогава, ако кожата ви е мазна, а за нормална и суха подхождат само сладките сортове.

Избелваща лифтинг-маска. Смесете намачкана на каша слива с 0,5 ч.л сметана и 1 ч.л нишесте. Нанесете на почистено лице за 20-30 минути, а след това махнете с памучен тампон, напоен със слаба чаена заварка.

Тонизираща маска. Смесете 1 ч. л. свежоизтискан сливов сок с яйчен жълтък. Разпределете тази маса на лицето, подръжте 20 минути, измийте първо с топла, след това с хладка вода. След курса от 15-20 процедури 2 пъти в седмицата  кожата ви ще стане копринена, ще се подобри цвета на лицето, ще се изгладят дребните бръчки.

Пъпешов ренесанс

Пъпешът премахва лющенето и подхожда за грижа за кожата от всеки тип на всяка възраст. А неговият сок - отличен възстановяващ тоник за кожата с признаци за фотостареене.

Маска след тен. Смесете 2-3 сл. от меката част на пъпеша с 1 с.л сметана и яйчен жълтък. Протъркайте лицето и шията със сок от пъпеш, а след това на 3 слоя нанесете приготвената маска, оставяйки всеки предишен слой да изсъхне. След 30 минути измийте с топла вода.

Вишнева градина

Свежата вишна е отлично средство за подобряване на цвета на лицето и грижата за младата, склонна към мазна кожа с разширени пори. В древни времена славянските красавици нерядко използвали вишневия сок вместо руж, а още готвели от меката част на вишните маски за лице. След тях кожата става гладка, чиста и матова.

Маска за проблемна кожа. Изтискайте сока от зряли, почти черни вишни. Напоете марлена салфетка и я сложете на лицето, избягвайки областта около очите. След 20 минути измийте с хладка вода.

Маска свиване на порите. 2 с.л вишнев сок смесете с неголямо количество нишесте и картофено брашно, за да получите сметанообразна кашица. Нанесете маската на лицето и шията, след 20 минути измийте.

Кайсиев тен

Още древните римляни знаели, че сокът от плод с оранжев цвят способства за бързото хващане на тен. Обаче, както неотдавна изяснили дерматолозите, ако го пиете до приемането на слънчеви вани, има опасност, че ще изгорите неравномерно. Така че, по-добре наблягайте на кайсиевия сок след връщане от плажа.

Маска против бръчки. Напоете сгъната на няколко слоя марля или салфетка със свежоистискан кайсиев сок и я сложете на лицето за 15-20 минути. След изсъхването я увлажнете с нова порция сок. Не измивайте маската, а протрийте лицето със сух памучен диск.

Млади ябълки

Не напразно към тях се е залепила славата на антистареещото козметично средство! В ябълките се съдържат много витамини и микроелементи, необходими за красотата на кожата.  Да приведе в ред загрубялата и лющеща се кожа на ръцете ще помогне 2-3 минутен масаж с парченце почистена кожичка от ябълка. Тоникът от натурален ябъков оцет, разреден наполовина с вода, бързо ще върне тонуса на изтощената кожа.
Също така може да протривате лицето с парченце ябълка. За суха кожа най-добре да използвате сладки сортове, а за мазна - кисели. А рецепти за ябълкови маски нямат чет!

Маска за изморена кожа. Сварете 40 мл течна сметана, добавете 1 с.л настържете на ренде ябълка (предварително я почистете от обелката). Подръжте на огън за 2-3 минути, свалете от котлона и оставете за половин час. При мазна кожа добавете в кашицата разбит белтък. Нанесете тази маса на лицето и шията за 20-30 минути, измийте с хладка вода. Свежия цвят на лицето е гарантиран!

Цитрус плюс

Козметиците широко използват етерични масла, получени от цитрусови плодове, при това не само от плодовете, а и от семена, цветя и листа. А и вие самите може да добавите 2-3 капки етерично масло в натуралната маска за лице или да направите с тях масажен крем или лосион за тяло, взимайки за основа масло от сусам или горски орех за нормална кожа - авокадо, жожоба, кайсиеви или прасковени костилки, за суха - пшеничен зародиш, какао или кокос. Освен това, че всички цитрусови етерични масла изравняват цвета на лицето, а също добре се борят с целулита, те могат да помогнат при най-различни козметични проблеми.


Китайска праскова

Така в Европа нарекли кивито, внесено там повече от сто години назад от Китай. Този плод отдавна се прилага за козметични цели. Все пак по количеството на витамин С, тонизиращ кожата и придаващ й еластичност, а също така предотвратява появяването на бръчки, кивито има два пъти повече от портокала!

Витаминна маска. Смесете по 1 с.л от мекото на кивито, йогурт без добавки и разтопено кокосово масло. Нанесете на лицето, шията и деколтето, след 20-30 минути измийте с топла вода. Особено такава маска е подходяща за суха и старееща кожа.

Мангови джунгли

В Индия не случайно има Празник на мангото, по време на който индийките пеят хвала към Буда за това, че той им подари този плод. Мангото е универсално козметично средство за съхраняване на младостта и красотата на кожата. Още плодовете му са богати на вещество, което се нарича "мангеферин", обладаващо с мощни противовирусни свойства. За това сокът от манго е отлично средство против треска.

Пилинг- крем за тяло. Смесете от мекото на едно манго с 1 ч.л мед и 1 с.л зехтин. Добре  масажирайте с получената смес тялото, след което вземете топъл душ.


3.5692